Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy fani węgierskiej kuchni z pewnością znają gulasz segedyński, zwany również segedinerem. Najlepszy zjecie oczywiście w Budapeszcie, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby spróbować odtworzyć te smaki w zaciszu własnej kuchni. Pyszne danie, w sam raz na sycący jesienno-zimowy obiad.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5525
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29873
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19573
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1116
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5525
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29873
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19573
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1116
Składniki
Umyj kawałek mięsa wieprzowego, dokładnie osusz. Pokrój w kostkę. Posól i popieprz z każdej strony. Boczek wędzony pokrój w kostkę. Cebulę obierz, a następnie posiekaj drobno. Na głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Następnie przełóż mięso wieprzowe i boczek do smażenia. Pozwól, aby na dużym ogniu się zarumieniło i wtedy zamieszaj. Dodaj cebulę i całość podgrzewaj na średnim ogniu.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dodaj do mięsa i cebuli. Dopraw całość papryką słodką i ostrą w proszku. Zagotuj bulion. Wlej do mięsa. Kapustę kiszoną możesz opłukać pod bieżącą wodą (jeśli jest kwaśna). Pokrój na drobniejsze kawałki. Przełóż na głęboką patelnię i smaż przez 10 minut.
Po tym czasie dopraw całość kminkiem, natką pietruszki suszonej, solą i pieprzem. Zostaw, aby mięso się dusiło przez kolejne 30 minut. Gulasz segedyński jest gotowy, kiedy kapusta będzie miękka. Przełóż danie na talerz udekoruj go śmietaną kwaśną. Możesz też dodać ją bezpośrednio do mięsa i kapusty w naczyniu.