Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz słowiański

Gulasz słowiański

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 1497

Kaloryczny, smaczny gulasz na przyjęcie okolicznościowe.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mięso pokroić na kawałki i obsmażyć na oleju z pokrojoną cebulą. Świeżą czerwoną paprykę zmielić, dodać do gulaszu, potrawę doprawić do smaku, zalać gorącą wodą lub bulionem i podgotować. Gdy mięso będzie pół miękkie, dodać pomidory i umyty ryż, po czym ponownie podgotować 20 minut.

  2. Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia i posypać mieloną papryką, przykryć i zapiec w temp. 200 stopni 15 minut .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń