Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczny, smaczny gulasz na przyjęcie okolicznościowe.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414328
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2288
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414328
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2288
Składniki
Wykonanie: Mięso pokroić na kawałki i obsmażyć na oleju z pokrojoną cebulą. Świeżą czerwoną paprykę zmielić, dodać do gulaszu, potrawę doprawić do smaku, zalać gorącą wodą lub bulionem i podgotować. Gdy mięso będzie pół miękkie, dodać pomidory i umyty ryż, po czym ponownie podgotować 20 minut.
Całość przełożyć do żaroodpornego naczynia i posypać mieloną papryką, przykryć i zapiec w temp. 200 stopni 15 minut .