Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz w sosie ciemnym

Gulasz w sosie ciemnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 598 Ocena: 5565

Dodano:

Odsłon: 607

Zachęcam, szybciutko się robi i szybciutko ginie.

Składniki

  • 60 dag pieczarek
  • 60 dag. mięsa z łopatki wieprzowej
  • Sos ciemny Łowicz
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 2 marchewki
  • Cebula biała
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Chili
  • 2 łyżeczki majeranku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Łopatkę kroimy w małą kostkę .
    2. Obieramy cebulę, również kroimy w kostkę po czym prużymy na oleju i dodajemy mięso które przyprawiamy solą.
    3. Żeby mięso się nie przypaliło można podlać odrobiną wody i dalej prużymy do chwili kiedy mięso będzie już dobre.

  2. 4. Dodajemy ugotowane oraz pokrojone wcześniej pieczarki.
    5. Paprykę, marchewkę ( obraną ) kroimy w kostkę również dodajemy do mięsa.

  3. 6. Wsypujemy przyprawy: majeranek, chili oraz wlewamy sos.

  4. 7. Gotujemy chwilkę i dania gotowe.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 grudnia 2017 Coś za mną chodzi i to chyba jest ten jeżyk, wszędzie, gdzie nie wejdę to on też tam jest ;)
Zaczyna mnie prześladować, ale lwy się nie boją hihi

Pyszny gulasz, mniami :D
Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń