Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bezmięsne danie obiadowe. Soczewica zaopatrzy nasz organizm w białko. Danie można podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Nie jest to jednak konieczne, gdyż sycący jest już sam gulasz. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Polecam.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3766
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41613
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 443
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3766
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41613
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 443
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 244
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny, a potem podgotować, aby zebrać pianę która się wytwarza. Po zebraniu piany przecedzić przez durszlak. Por, cebulę i czosnek drobno pokroić. Obraną marchewkę i seler zetrzeć na tarce. Tak przygotowane warzywa zeszklić na oleju. Dodać pokrojone papryki i koncentrat pomidorowy. Dolać 1-2 szklanki wody. Dodać przyprawy i osączoną soczewicę. Dusić jeszcze jakieś 20-25 minut.