Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bezmięsne danie obiadowe. Soczewica zaopatrzy nasz organizm w białko. Danie można podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Nie jest to jednak konieczne, gdyż sycący jest już sam gulasz. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Polecam.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54257
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 569
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5653
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54257
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 569
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5653
 
         
         
                Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny, a potem podgotować, aby zebrać pianę która się wytwarza. Po zebraniu piany przecedzić przez durszlak. Por, cebulę i czosnek drobno pokroić. Obraną marchewkę i seler zetrzeć na tarce. Tak przygotowane warzywa zeszklić na oleju. Dodać pokrojone papryki i koncentrat pomidorowy. Dolać 1-2 szklanki wody. Dodać przyprawy i osączoną soczewicę. Dusić jeszcze jakieś 20-25 minut.