Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bezmięsne danie obiadowe. Soczewica zaopatrzy nasz organizm w białko. Danie można podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Nie jest to jednak konieczne, gdyż sycący jest już sam gulasz. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1031
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 962
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14676
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1031
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2863
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 962
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1726
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14676
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny, a potem podgotować, aby zebrać pianę która się wytwarza. Po zebraniu piany przecedzić przez durszlak. Por, cebulę i czosnek drobno pokroić. Obraną marchewkę i seler zetrzeć na tarce. Tak przygotowane warzywa zeszklić na oleju. Dodać pokrojone papryki i koncentrat pomidorowy. Dolać 1-2 szklanki wody. Dodać przyprawy i osączoną soczewicę. Dusić jeszcze jakieś 20-25 minut.