Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, bezmięsne danie obiadowe. Soczewica zaopatrzy nasz organizm w białko. Danie można podawać z ryżem, kaszą czy ziemniakami. Nie jest to jednak konieczne, gdyż sycący jest już sam gulasz. Przygotowanie nie zabiera dużo czasu. Polecam.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101257
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5787
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101257
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5787
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny, a potem podgotować, aby zebrać pianę która się wytwarza. Po zebraniu piany przecedzić przez durszlak. Por, cebulę i czosnek drobno pokroić. Obraną marchewkę i seler zetrzeć na tarce. Tak przygotowane warzywa zeszklić na oleju. Dodać pokrojone papryki i koncentrat pomidorowy. Dolać 1-2 szklanki wody. Dodać przyprawy i osączoną soczewicę. Dusić jeszcze jakieś 20-25 minut.