Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie. Bardzo szybkie, smaczne i sycące. Dla wszystkich którzy lubią warzywa :)
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w ósemki cukinię, kiedy zacznie robić się miękka, wrzucamy pokrojony szpinak. Następnie dajemy 2 ząbki czosnku( to zależy od gustu). Kiedy szpinak będzie gotowy dodajemy opłukane warzywa z puszek. Smażymy , można dodać trochę bulionu jeśli ktoś lubi płynny taki sos. Dodajemy na końcu wszystkie przyprawy. Ja lubię dużo tymianku i czosnku. Jeśli ktoś lubi wersje bogatszą można dodać usmażony wcześniej filet z piersi kurczaka lub indyka. Oczywiście wszystkie warzywa z puszek można zastąpić świeżymi lub mrożonymi.
Przepis dnia
Połączenie najlepsze z najlepszych - bób, boczek i jajko. Pyszne i sycące danie
Odsłon: 7029
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połą...
Odsłon: 180
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 202
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 59
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połą...
Odsłon: 180
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 202
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 59
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w ósemki cukinię, kiedy zacznie robić się miękka, wrzucamy pokrojony szpinak. Następnie dajemy 2 ząbki czosnku( to zależy od gustu). Kiedy szpinak będzie gotowy dodajemy opłukane warzywa z puszek. Smażymy , można dodać trochę bulionu jeśli ktoś lubi płynny taki sos. Dodajemy na końcu wszystkie przyprawy. Ja lubię dużo tymianku i czosnku. Jeśli ktoś lubi wersje bogatszą można dodać usmażony wcześniej filet z piersi kurczaka lub indyka. Oczywiście wszystkie warzywa z puszek można zastąpić świeżymi lub mrożonymi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 378