Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 699
Dodano: 08.02.2011
Odsłon: 6453
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w ósemki cukinię, kiedy zacznie robić się miękka, wrzucamy pokrojony szpinak. Następnie dajemy 2 ząbki czosnku( to zależy od gustu). Kiedy szpinak będzie gotowy dodajemy opłukane warzywa z puszek. Smażymy , można dodać trochę bulionu jeśli ktoś lubi płynny taki sos. Dodajemy na końcu wszystkie przyprawy. Ja lubię dużo tymianku i czosnku. Jeśli ktoś lubi wersje bogatszą można dodać usmażony wcześniej filet z piersi kurczaka lub indyka. Oczywiście wszystkie warzywa z puszek można zastąpić świeżymi lub mrożonymi.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 10 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
O przepraszam...nie doczytalam tego na koncu:)Ty juz pewnie to probowalas w roznych wersjach:)Pozdrawiam i bede probowac.Podziele sie efektem.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Wyglada to swietnie i ze skladnikow widze,ze moze byc naprawde ciekawe.Ja jednak osobiscie nie lubie produktow z puszki,oczywiscie czasami sie nie da ich uniknac,ale tu mam wrazenie,ze mozna by dac groszek mrozony i fasolke szparagowa.Co o tym myslisz,czy tak probowalas robic to danie.Groszek mrozony nawet ladniejszy kolor ma i chyba tez lepiej dodalby smaku...to taka moja sugestia do tego fajnego przepisu.Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz