Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowany na wieprzowym mięsie i z warzywami gulasz węgierski, podany z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem.
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 579
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 36
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 579
Składniki
Umyte kawałki mięsa osuszamy papierowymi ręcznikami, kroimy w większą kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy w większym garnczku na roztopionym smalcu. Podczas smażenia często mieszamy.
Gdy mięso lekko się podsmaży dodajemy pokrojoną w ćwierć plastry, lekko posoloną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i całość mieszamy. Dusimy mięsa z cebulą około 30 minut.
W między czasie obieramy pietruszkę, marchew i kroimy w kostkę. po półgodzinnym smażeniu mięsa z cebulą dodajemy do garnka pokrojone w kostkę marchew i pietruszkę, i po wymieszaniu dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości marchwi i pietruszki, tak żeby była na al dente.
Podczas duszenia mięs z warzywami myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych papryki, kroimy w kawałki (większe kwadraty). Gdy marchew i pietruszka będą miękkie, dodajemy papryki, mieszamy i dusimy pod przykryciem aż papryki lekko zmiękną i puszczą sok.
Gdy papryki puszczą sok to dodajemy pastę rosołową, sos sojowy i doprawiamy solą i pieprzami do smaku. Dodajemy również czerwoną sproszkowaną słodką paprykę, mieszamy wszystkie składniki w garnku. Dusimy jeszcze około 10 minut i zagęszczamy gulasz mąką wymieszaną w szklance przegotowanej wody. Zagotowujemy, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Ziemniaki po ugotowaniu i odlaniu z wody tłuczemy. Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i marynowanym ogórkiem. Smacznego !!!