Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1489
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 258
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1489
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 258
Składniki
Mięso pokroic w grubszą kostkę.
Cebulę drobno posiekac. Czosnek rozgnieśc. Dodac do mięsa i wstawic do lodówki, najlepiej na noc.
Mięso zezłocic na oleju, z obu stron. Dodac majeranek i parykę, podlac winem. Poddusic.
Paprykę pokroic w paski dodac do mięsa wraz z pomidorami. Dusic do miękkości. Na koniec przyprawic solą i pieprzem. Podawac z ziemniaczkami, kaszą lub makaronem. Smacznego.