Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu gulasz z piersi indyka najlepiej smakuje z ryżem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10136
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3982
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10136
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3982
Składniki
Indyka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę, posyp przyprawą do indyka, solą, pieprzem obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż indyka z każdej strony.
Zdejmij z patelni na talerz, dodaj olej na tą samą patelnie co smażyło się mięso i dodaj pokrojoną cebule, chwile podsmaż a następnie obie papryki pokrojone w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj przyprawy, podsmażonego indyka i bulion .
Całość gotuj około 10-15 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ugotowanym ryżem.