Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki w przygotowaniu gulasz z piersi indyka najlepiej smakuje z ryżem.
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 213
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1746
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 213
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1746
Składniki
Indyka opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę, posyp przyprawą do indyka, solą, pieprzem obtocz w mące. Na patelni rozgrzej olej i obsmaż indyka z każdej strony.
Zdejmij z patelni na talerz, dodaj olej na tą samą patelnie co smażyło się mięso i dodaj pokrojoną cebule, chwile podsmaż a następnie obie papryki pokrojone w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj przyprawy, podsmażonego indyka i bulion .
Całość gotuj około 10-15 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podaj z ugotowanym ryżem.