Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1170

Dodano:

Odsłon: 4386

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • szynka wieprzowa, 60 dag
  • pierś z kurczaka, 30 dag
  • włoszczyzna
  • cebula pokrojona w kostkę, 2 szt
  • Czerwone półwytrawnego wino, 1,5 szklanki
  • czerwona papryka, 1 szt
  • ząbek czosnku, 2 szt
  • liść laurowy, 4 szt
  • ziele angielskie, 6 szt
  • chilli w proszku, szczypta
  • olej
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przygotowanie

  1. Mięso wieprzowe pokroić dodać przyprawę do gulaszu i obsmażać na oleju. Mięso przełożyć do garnka, dodać starte warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Podsmażyć cebulę i dodać do reszty składników. Podlać winem. Zalać wodą, tak żeby przykryło mięso. Gotować do miękkości, dodać pokrojone mięso drobiowe, paprykę i czosnek i zagotować, żeby piersi z kurczaka zmiękły. Doprawić przyprawami do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń