Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wieprzowo-musztardowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Mięso myję, kroję w dość dużą kostkę. Cebulę obieram, grubo siekam. Na patelni rozgrzewam olej, szklę na nim cebulę. Dodaję mięso, smażę na rumiano.
Wrzucam 2–3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Podlewam odrobiną gorącej wody. Duszę na małym ogniu pod przykryciem około 30 min.
Pieczarki i marchew obieram, kroję. Wraz z groszkiem dodaję do mięsa. Duszę do miękkości. Gulasz przyprawiam solą, pieprzem oraz czosnkiem. Dodaję musztardę.
Zagęszczam mąką rozrobioną w odrobinie zimnej wody.
Porcja zawiera ok. 420 kcal
Kosztuje ok. 4,50 zł
ok. 70 minŹródło: Tina