Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy z łopatki lub szynki. Jeden z najciekawszych pomysłów na obiad z dużą ilością mięsa i warzyw.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4607
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 873
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8315
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13151
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4607
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 873
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8315
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13151
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Mięso kroimy na nieduże kawałki i przekładamy do miski. Przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, paprykę i chili. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy mięso i podsmażamy przez jakieś 10 minut. W trakcie smażenia możemy pokroić pieczarki i paprykę.
Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu.
Na patelni po mięsie rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy pieczarki oraz paprykę. Podsmażone dodajemy do garnka. Dusimy na małym ogniu przez 45 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku według uznznia. Gotowe…