Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy z łopatki lub szynki. Jeden z najciekawszych pomysłów na obiad z dużą ilością mięsa i warzyw.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Mięso kroimy na nieduże kawałki i przekładamy do miski. Przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, paprykę i chili. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy mięso i podsmażamy przez jakieś 10 minut. W trakcie smażenia możemy pokroić pieczarki i paprykę.
Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu.
Na patelni po mięsie rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy pieczarki oraz paprykę. Podsmażone dodajemy do garnka. Dusimy na małym ogniu przez 45 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku według uznznia. Gotowe…