Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz wieprzowy z łopatki lub szynki. Jeden z najciekawszych pomysłów na obiad z dużą ilością mięsa i warzyw.
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 193
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 55
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 193
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 84
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 55
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7831
Składniki
Mięso kroimy na nieduże kawałki i przekładamy do miski. Przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, paprykę i chili. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebule pokrojoną w kostkę. Po chwili dodajemy mięso i podsmażamy przez jakieś 10 minut. W trakcie smażenia możemy pokroić pieczarki i paprykę.
Podsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Przykrywamy i gotujemy na małym ogniu.
Na patelni po mięsie rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy pieczarki oraz paprykę. Podsmażone dodajemy do garnka. Dusimy na małym ogniu przez 45 minut.
Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i ewentualnie doprawiamy do smaku według uznznia. Gotowe…