Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i od tamtego czasu zagościł w moim menu jako jedno z najlepszych dań :))
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103888
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2015
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5888
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5886
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103888
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2015
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5888
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5886
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę.Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodajemy cebulę i całość smażymy przez 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, włoszczyznę suszoną i przyprawę do gulaszu. Dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy. Podlewamy przygotowanym z kostki rosołem warzywnym. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie.
Gotowy gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody lub śmietany. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą . SMACZNEGO:))) PS. Ja wzbogacilam gulasz dodając czerwoną papryke podczas smażenia:)) mniam....