Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i od tamtego czasu zagościł w moim menu jako jedno z najlepszych dań :))
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2956
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1048
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1818
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1407
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2956
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1048
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1818
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę.Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodajemy cebulę i całość smażymy przez 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, włoszczyznę suszoną i przyprawę do gulaszu. Dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy. Podlewamy przygotowanym z kostki rosołem warzywnym. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie.
Gotowy gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody lub śmietany. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą . SMACZNEGO:))) PS. Ja wzbogacilam gulasz dodając czerwoną papryke podczas smażenia:)) mniam....