Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i od tamtego czasu zagościł w moim menu jako jedno z najlepszych dań :))
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1970
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2548
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 517
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52627
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 587
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1970
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2548
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 517
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52627
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 587
Składniki
Mięso kroimy w grubą kostkę.Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodajemy cebulę i całość smażymy przez 10 minut.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, włoszczyznę suszoną i przyprawę do gulaszu. Dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy. Podlewamy przygotowanym z kostki rosołem warzywnym. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie.
Gotowy gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody lub śmietany. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą . SMACZNEGO:))) PS. Ja wzbogacilam gulasz dodając czerwoną papryke podczas smażenia:)) mniam....