Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424891
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424891
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336955
Składniki
Cebule pokroić na ćwiartki, brukselki na pół. Przełożyć na blachę do pieczenia wraz z selerem, kalafiorem, pietruszką i upiec. Kiedy warzywa będą upieczone przełożyć do malaksera i zblendować dolewając wody.
Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć. Dodać pieczarki pokrojone w ćwiartki i smażyć
Następnie dodać pokrojoną marchew. Dodać 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem. Podlać wodą i gotować do miękkości. Kiedy mięso i marchew będą miękkie dodać wcześniej zmielone warzywa . Ponownie przyprawić do smaku. Najlepiej podawać z ziemniakami.
Smacznego.