Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy mocno warzywny

Gulasz wieprzowy mocno warzywny

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 626

Smaczne i proste danie

Składniki

  • 500g karkówki
  • 2 marchewki
  • kawałek pietruszki
  • kawałek selea
  • kawałek pora
  • kilka brukselek
  • kilka pieczarek
  • Cebula
  • sól, pieprz, papryka mielona, liście laurowe i ziele angielskie, czosnek mielony
  • kawałek brukwi
  • kilka różyczek kalafiora
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić na ćwiartki, brukselki na pół.
    Przełożyć na blachę do pieczenia wraz z selerem, kalafiorem, pietruszką i upiec.

    Kiedy warzywa będą upieczone przełożyć do malaksera i zblendować dolewając wody.

  2. Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć.

    Dodać pieczarki pokrojone w ćwiartki i smażyć

  3. Następnie dodać pokrojoną marchew. Dodać 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem.

    Podlać wodą i gotować do miękkości.


    Kiedy mięso i marchew będą miękkie dodać wcześniej zmielone warzywa .
    Ponownie przyprawić do smaku.

    Najlepiej podawać z ziemniakami.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń