Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25906
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3157
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25906
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3157
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1403
Składniki
Cebule pokroić na ćwiartki, brukselki na pół. Przełożyć na blachę do pieczenia wraz z selerem, kalafiorem, pietruszką i upiec. Kiedy warzywa będą upieczone przełożyć do malaksera i zblendować dolewając wody.
Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć. Dodać pieczarki pokrojone w ćwiartki i smażyć
Następnie dodać pokrojoną marchew. Dodać 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego. Doprawić solą, pieprzem, mieloną papryką i czosnkiem. Podlać wodą i gotować do miękkości. Kiedy mięso i marchew będą miękkie dodać wcześniej zmielone warzywa . Ponownie przyprawić do smaku. Najlepiej podawać z ziemniakami.
Smacznego.