Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy w kiszonej kapuście

Gulasz wieprzowy w kiszonej kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17477

Dodano:

Odsłon: 971

Mięso w kapuście zawsze smakuje.

Składniki

  • Składniki:
  • Łopatka wieprzowa 80 dag
  • Kapusta kiszona ½ kg
  • Cebula biała 3 szt.
  • Smalec 6 dag
  • Mąka 4 łyżki
  • Sól do smaku
  • Papryka słodka mielona do smaku
  • Ostry ketchup do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz wieprzowy w kiszonej kapuście

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Kapustę opłukać, posiekać, włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Mięso opłukać, pokroić dowolnie i obsmażyć na smalcu z dodatkiem mąki, posiekanej cebuli na złoty kolor. Włożyć do kapusty, przyprawić przyprawami do smaku i udusić na wolnym ogniu do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń