Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wstępie muszę zje(chać) tych, którzy wrzucają zdjęcia swoich tegorocznych leśnych zbiorów. Nie! Tego się nie robi, szczególe mi! Mieszkam w Czewie od niedawna, więc jeszcze lasów tutejszych nie znam, i trudno mi jest cokolwiek uzbierać. Ostatnie znaleziska przeznaczyłem na gulasz. Wyszła petarda, więc gorąco polecam Arek Gie
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54341
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 595
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54341
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 595
 
         
         
                Składniki
Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Mięso kroimy w kostkę, partiami smażmy na rozgrzanym tłuszczu (2 łyżki smalcu).
W dużym rondlu rozgrzewamy pozostały smalec, na którym szklimy cebulę. Wrzucamy posiekany czosnek i uprzednio podsmażone mięso. Chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem lekko powyżej mięsa. Dolewamy ocet, wsypujemy 1/2 łyżeczki soli. Gotujemy pod przykryciem przez 90 minut. W razie potrzeby, uzupełniamy płyn.
Następnie dodajemy grzyby. Wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę. Wlewamy do mięsa, cały czas mieszając, zagotowujemy.
Danie do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.