Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na wstępie muszę zje(chać) tych, którzy wrzucają zdjęcia swoich tegorocznych leśnych zbiorów. Nie! Tego się nie robi, szczególe mi! Mieszkam w Czewie od niedawna, więc jeszcze lasów tutejszych nie znam, i trudno mi jest cokolwiek uzbierać. Ostatnie znaleziska przeznaczyłem na gulasz. Wyszła petarda, więc gorąco polecam Arek Gie
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 57
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 232
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 72
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 58
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 57
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 232
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 72
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 58
Składniki
Grzyby oczyszczamy, kroimy w paski, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Mięso kroimy w kostkę, partiami smażmy na rozgrzanym tłuszczu (2 łyżki smalcu).
W dużym rondlu rozgrzewamy pozostały smalec, na którym szklimy cebulę. Wrzucamy posiekany czosnek i uprzednio podsmażone mięso. Chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem lekko powyżej mięsa. Dolewamy ocet, wsypujemy 1/2 łyżeczki soli. Gotujemy pod przykryciem przez 90 minut. W razie potrzeby, uzupełniamy płyn.
Następnie dodajemy grzyby. Wszystko dokładnie mieszamy, gotujemy jeszcze 5-10 minut.
W zimnej wodzie rozrabiamy mąkę. Wlewamy do mięsa, cały czas mieszając, zagotowujemy.
Danie do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.