Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś zaproponuję wam gulasz z mięsa wieprzowego, który najbardziej uwielbiam z kaszą jęczmienną wiejską. Nie wiem jak wy ale ja dziś bardzo kiepsko się czuję wszystko mnie boli zaczynając od głowy kończąc na nogach, ok dość o mnie podam wam w końcu ten przepis choć pewnie potraficie zrobić taki obiad.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1082
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6247
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1082
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6247
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką, umyć go i osuszyć na durszlaku następnie pokroić na mniejsze kawałki (jeśli ktoś nie lubi chrząstek można je usunąć ).
Tak przygotowane mięso obsypać przyprawami oraz dodać olej i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy.
Na suchą głęboką patelnię wyłożyć przygotowane mięso i obsmażyć go na brązowo w między czasie gdy się smaży dodać drobno pokrojony czosnek i jeszcze chwilę wszystko podsmażyć do czasu gdy wyparuje woda z mięsa.
Gdy mięso jest już ładnie podsmażone dodać wodę 3,5 szklanki oraz suszone warzywa i dusić tak pod przykryciem na wolnym ogniu oczywiście doprawiając ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, do czasu aż mięso będzie miękkie i zrobi się sos z duszenia, wtedy nie trzeba dodawać mąki.
Obiadek podałam z kaszą wiejską uprażoną oraz swojski ogórek kiszony, rodzinka zadowolona a to dla mnie najważniejsze.