Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś zaproponuję wam gulasz z mięsa wieprzowego, który najbardziej uwielbiam z kaszą jęczmienną wiejską. Nie wiem jak wy ale ja dziś bardzo kiepsko się czuję wszystko mnie boli zaczynając od głowy kończąc na nogach, ok dość o mnie podam wam w końcu ten przepis choć pewnie potraficie zrobić taki obiad.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką, umyć go i osuszyć na durszlaku następnie pokroić na mniejsze kawałki (jeśli ktoś nie lubi chrząstek można je usunąć ).
Tak przygotowane mięso obsypać przyprawami oraz dodać olej i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy.
Na suchą głęboką patelnię wyłożyć przygotowane mięso i obsmażyć go na brązowo w między czasie gdy się smaży dodać drobno pokrojony czosnek i jeszcze chwilę wszystko podsmażyć do czasu gdy wyparuje woda z mięsa.
Gdy mięso jest już ładnie podsmażone dodać wodę 3,5 szklanki oraz suszone warzywa i dusić tak pod przykryciem na wolnym ogniu oczywiście doprawiając ulubioną przyprawą z dodatkiem soli, do czasu aż mięso będzie miękkie i zrobi się sos z duszenia, wtedy nie trzeba dodawać mąki.
Obiadek podałam z kaszą wiejską uprażoną oraz swojski ogórek kiszony, rodzinka zadowolona a to dla mnie najważniejsze.