Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz ugotowany z mięsa wieprzowego, warzyw podany z ziemniakami i smażonymi buraczkami z dodatkiem chrzanu.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 332
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1291
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 332
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1291
Składniki
Wymyte mięso kroimy w kostkę 2 cm. x 2 cm. i smażymy na gorącej patelni z tłuszczem. Cebulę kroimy w ćwierć plastry, lekko solimy by zmiękła, doprawiamy pieprzem i majerankiem i gdy mięso będzie zarumienione dodajemy do smażącego się mięsa na patelni. Dusimy pod przykryciem do miękkości dolewając pół szklanki wody.
W oddzielnym garnczku wlewamy 3 szklanki wody i zagotowujemy, wrzucamy suszoną włoszczyznę, pastę rosołową, solimy do smaku dodajemy pozostałe przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.
Gdy mięsko z cebulką jest miękkie, dodajemy do garnka z warzywami podduszone mięsko z cebulką i doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy gaz i na małym ogniu dusimy przez 15-20 minut by smaki połączyły się.
Doprawiamy do smaku, lekko zagęszczamy rozmieszaną w wodzie mąką i śmietaną. Gotujemy kilka minut mieszając. W między czasie gotujemy ziemniaki oraz buraka. Ugotowanego buraka obieramy ze skórki i trzemy na wiórki, dodajemy chrzan, sól i pieprz do smaku. Nakładamy na talerz ziemniaki, polewamy gulaszem i nakładamy obok buraczki. Smacznego !!!