Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Szynkę pokrój w kostkę, oprósz 2 łyżkami mąki i usmaż na złoty kolor. Przełóż mięso do garnka, zalej wodą, dodaj listek laurowy i przypraw solą, pieprzem oraz papryką. Gotuj ok. 30 min.
Cebulę i czosnek posiekaj. Pomidory pokrój w kostkę. Przesmaż warzywa na rozgrzanym oleju i dołóż do garnka z mięsem.
Na czystej patelni roztop masło i zeszklij pozostałe 2 łyżki mąki. Dodaj do mięsa, żeby sos zrobił się bardziej zawiesisty. Duś gulasz jeszcze ok. 15 min.
Na koniec dodaj posiekany szczypior, pokrojone w plastry oliwki i marynowane cebulki.Źródło: Telemax