Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 120
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27933
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 212
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 120
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27933
Składniki
Mięso myjemy, czyścimy z błon i kroimy na dość dużą kostkę. Oprószamy przyprawą do mięsa i wrzucamy na bardzo rozgrzany olej, żeby się zamknęły pory, a mięso lekko zrumieniło. Przekładamy do garnka i zalewany wodą tak, aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
Na patelnię przekładamy posiekaną cebulę oraz czosnek pokrojony w plasterki, chwilę smażymy po czym przekładamy do mięsa. Następnie na patelni podsmażamy grzyby, doprawiając je solą, pieprzem i tymiankiem. Również przekładamy do mięsa. Całość mieszamy i dusimy do miękkości na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku oraz dodajemy posiekaną natką pietruszki i dusimy jeszcze przez chwilę. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.