Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 334
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3030
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 104
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 56
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 75
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 334
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3030
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 104
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 104
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 56
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 75
Składniki
Mięso myjemy, czyścimy z błon i kroimy na dość dużą kostkę. Oprószamy przyprawą do mięsa i wrzucamy na bardzo rozgrzany olej, żeby się zamknęły pory, a mięso lekko zrumieniło. Przekładamy do garnka i zalewany wodą tak, aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
Na patelnię przekładamy posiekaną cebulę oraz czosnek pokrojony w plasterki, chwilę smażymy po czym przekładamy do mięsa. Następnie na patelni podsmażamy grzyby, doprawiając je solą, pieprzem i tymiankiem. Również przekładamy do mięsa. Całość mieszamy i dusimy do miękkości na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku oraz dodajemy posiekaną natką pietruszki i dusimy jeszcze przez chwilę. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.