Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte. Gulasz można podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 445
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 108
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 36
Składniki
Mięso myjemy, czyścimy z błon i kroimy na dość dużą kostkę. Oprószamy przyprawą do mięsa i wrzucamy na bardzo rozgrzany olej, żeby się zamknęły pory, a mięso lekko zrumieniło. Przekładamy do garnka i zalewany wodą tak, aby przykryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu.
Na patelnię przekładamy posiekaną cebulę oraz czosnek pokrojony w plasterki, chwilę smażymy po czym przekładamy do mięsa. Następnie na patelni podsmażamy grzyby, doprawiając je solą, pieprzem i tymiankiem. Również przekładamy do mięsa. Całość mieszamy i dusimy do miękkości na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, sos zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku oraz dodajemy posiekaną natką pietruszki i dusimy jeszcze przez chwilę. Gulasz podajemy z ulubionymi dodatkami.