Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz wołowy"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 157
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę. Oprósz przyprawą do gulaszu.
Cebulę posiekaj, pieczarki potnij w plastry, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Podsmaż na rozgrzanym oleju, po czym dodaj mięso. Wrzuć ziarna ziela angielskiego, dolej 1,5 szklanki wody i całość zagotuj.
Następnie dodaj pomidory i duś do czasu, aż wołowina zrobi się miękka.
Na koniec dodaj odlaną fasolę, śmietankę i natkę.
Danie podawaj z ryżem.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 390
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV