Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2325
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 680
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8747
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2325
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3801
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 680
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8747
Składniki
► Mięso kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i na bardzo gorącym oleju podsmażamy z każdej strony. ► Cebulkę kroimy w dużą kostkę a czosnek w plastry i osobno / smażymy /, podsmażone wrzucamy do garnka z mięsem, zalewamy wołowym bullionem i dusimy na małym ogniu około 2 godzin aż mięso będzie prawie miękkie. ► Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, sos worcestershire, doprawiamy pieprzem, solą i na małym ogniu jeszcze parę minut dusimy. Podajemy na przykład z ryżem lub makaronem.