Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie można pojechać do naszych sąsiadów kosztować tych pyszności to czeski gulasz zagościł u mnie w domu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1105
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 169
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2206
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4247
Składniki
Obsmażyłam mięso na smalcu na rumiano na dużym ogniu.
Gdy już było prawie dobre dodałam pokrojoną z grubsza cebulę. A gdy ona zaczęła się złocić dodałam zgniecione i posiekane czosnki i przyprawy. Chwile obsmażyłam i zalałam winem. Jeśli nie przykrywa mięsa to można podlać jeszcze wodą. Zmniejszyłam ogień do minimum i przykryłam. Teraz można iść obejrzeć Potop albo Doktora Żywago.
Po trzech godzinach lekko przepaliłam mąkę na suchej patelni. teraz też można zdjąć łyżką nadmiar tłuszczu ze smażenia. Gotowałam gulasz dzień wcześniej i zdjęłam połowę stężałego tłuszczu. Schłodzoną mąkę rozrobiłam z wodą i dodałam do gulaszu. Tradycyjnie podaje się z knedlikiem, chili z marynaty i krążkami świeżej cebuli.
Smacznego :)