Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie można pojechać do naszych sąsiadów kosztować tych pyszności to czeski gulasz zagościł u mnie w domu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2213
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2213
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2105
Składniki
Obsmażyłam mięso na smalcu na rumiano na dużym ogniu.
Gdy już było prawie dobre dodałam pokrojoną z grubsza cebulę. A gdy ona zaczęła się złocić dodałam zgniecione i posiekane czosnki i przyprawy. Chwile obsmażyłam i zalałam winem. Jeśli nie przykrywa mięsa to można podlać jeszcze wodą. Zmniejszyłam ogień do minimum i przykryłam. Teraz można iść obejrzeć Potop albo Doktora Żywago.
Po trzech godzinach lekko przepaliłam mąkę na suchej patelni. teraz też można zdjąć łyżką nadmiar tłuszczu ze smażenia. Gotowałam gulasz dzień wcześniej i zdjęłam połowę stężałego tłuszczu. Schłodzoną mąkę rozrobiłam z wodą i dodałam do gulaszu. Tradycyjnie podaje się z knedlikiem, chili z marynaty i krążkami świeżej cebuli.
Smacznego :)