Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z dynią i papryką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 240
Składniki
Wołowinę pokrój w kostkę i usmaż, mocno zrumieniając z każdej strony. Zdejmij mięso z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj do cebuli. Całość oprósz mąką, dopraw papryką w proszku. Wszystko dokładnie wymieszaj i podsmaż. Wlej koncentrat pomidorowy i podgrzej kilka minut. Dodaj mięso i zalej wodą. Duś ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Miąższ dyni razem z papryką dodaj do wołowiny, dopraw curry, rozmarynem, solą i pieprzem. Chwilę podduś. Podawaj z ryżem.Źródło: Na żywo