Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz z dodatkiem ogórków małosolnych.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34958
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17871
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34958
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17871
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i pokrojone w kostkę ogórki. Chwilę smażymy, oprószamy mąką, dokładnie łączymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dusimy pod przykryciem przez 40 min. Następnie doprawiamy do smaku cynamonem, mieloną papryką, solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami.