Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z papryką"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3617
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3617
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Paprykę starannie oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć w kostkę tej wielkości, co papryka. Cebulę pokroić w piórka.
Olej rozgrzać. Wrzucić cebulę, posolić, zeszklić. Dodać wołowinę, przesmażyć, by mięso się ścięło.
Zalać bulionem i winem, dodać sos sojowy oraz ziele angielskie. Dusić ok. 30 minut. Dorzucić paprykę i dusić dalej ok. 20 minut, bez przykrycia, aby sos redukował swoją objętość. Doprawić do smaku.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy gęste, zawiesiste sosy, można go zaciągnąć mąką. Warto też dodać do sosu odrobinę śmietany.Źródło: Twoje Imperium