Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz wołowy z papryką"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 30
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 283
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 16
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 30
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 283
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę. Paprykę starannie oczyścić z gniazd nasiennych i pociąć w kostkę tej wielkości, co papryka. Cebulę pokroić w piórka.
Olej rozgrzać. Wrzucić cebulę, posolić, zeszklić. Dodać wołowinę, przesmażyć, by mięso się ścięło.
Zalać bulionem i winem, dodać sos sojowy oraz ziele angielskie. Dusić ok. 30 minut. Dorzucić paprykę i dusić dalej ok. 20 minut, bez przykrycia, aby sos redukował swoją objętość. Doprawić do smaku.
ok. 85 minut
Jeśli lubimy gęste, zawiesiste sosy, można go zaciągnąć mąką. Warto też dodać do sosu odrobinę śmietany.Źródło: Twoje Imperium