Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz wołowy z pieczarkami"
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 821
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 821
Składniki
Małą ostrą papryczkę umyj i drobno posiekaj.
Oczyszczoną z błonek wołowinę rozbij tłuczkiem, po czym pokrój w kostkę.
Oprószone pieprzem plastry mięsa obsmaż na gorącym tłuszczu. Gdy lekko się zarumienią, skrop je wodą, dodaj liść laurowy, papryczykę i ziele angielskie. Duś do miękkości.
W międzyczasie dorzuć pokrojone w plastry pieczarki i wlej śmietanę wymieszaną z resztą mąki pszennej.
Do prawie gotowego gulaszu dolej białe wytrawne wino oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw danie solą, pieprzem i papryką w proszku.
Rozlej gulasz do miseczek. Do każdej porcji włóż po kilka cebulek konserwowych i udekoruj listkami oregano.Źródło: Telemax