Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gulasz wołowy z pomidorami.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1204
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1264
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13408
Składniki
Mięso kroimy w kostkę o wybranej wielkości. Wrzucamy na rozgrzaną w szybkowarze oliwę z oliwek i smażymy. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę, czosnek również obieramy i miażdżymy nożem na desce. Dodajemy do mięsa.
Z papryki wybieramy gniazdo, myjemy, kroimy na spore kawałki i dodajemy do mięsa.
Seler myjemy, kroimy w krążki i dodajemy do szybkowaru.
Marchew obieramy i kroimy w krążki, następnie dodajemy do pozostałych składników.
Teraz do wszystkiego dodajemy paprykę w proszku, pieprz, pomidory z puszki, tymianek, liść laurowy, ziele. Mieszamy i dalej smażymy. Można wyłączyć na chwilę szybkowar, jeśli jest zbyt wysoka temperatura.
50 ml wody zimnej mieszamy w słoiczku z mąką, by nie powstały grudki (potrząsa my energicznie zamkniętym słoiczkiem) i wlewamy do szybkowaru.
Dolewamy 200 ml wody, dodajemy łyżkę pasty pomidorowej i zamykamy wieko szybkowaru. Ustawiamy gotowanie na opcję "mięso" i gotujemy. Po odparowaniu szybkowaru dodajemy śmietanę lub przed podaniem. Gulasz ten jest tak samo dobry z ryżem, ziemniakami lub makaronem.