Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na gulasz wołowy z pomidorami.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2443
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3095
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2443
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3095
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2764
Składniki
Mięso kroimy w kostkę o wybranej wielkości. Wrzucamy na rozgrzaną w szybkowarze oliwę z oliwek i smażymy. W tym czasie obieramy cebulę i kroimy w kostkę, czosnek również obieramy i miażdżymy nożem na desce. Dodajemy do mięsa.
Z papryki wybieramy gniazdo, myjemy, kroimy na spore kawałki i dodajemy do mięsa.
Seler myjemy, kroimy w krążki i dodajemy do szybkowaru.
Marchew obieramy i kroimy w krążki, następnie dodajemy do pozostałych składników.
Teraz do wszystkiego dodajemy paprykę w proszku, pieprz, pomidory z puszki, tymianek, liść laurowy, ziele. Mieszamy i dalej smażymy. Można wyłączyć na chwilę szybkowar, jeśli jest zbyt wysoka temperatura.
50 ml wody zimnej mieszamy w słoiczku z mąką, by nie powstały grudki (potrząsa my energicznie zamkniętym słoiczkiem) i wlewamy do szybkowaru.
Dolewamy 200 ml wody, dodajemy łyżkę pasty pomidorowej i zamykamy wieko szybkowaru. Ustawiamy gotowanie na opcję "mięso" i gotujemy. Po odparowaniu szybkowaru dodajemy śmietanę lub przed podaniem. Gulasz ten jest tak samo dobry z ryżem, ziemniakami lub makaronem.