Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 492
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16727
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 419
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 492
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16727
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 419
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną w kostkę marchew i dżem. Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.