Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z truskawkami

Gulasz wołowy z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 1940

Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym.

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oleju
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 łyżka mąki
  • 2 marchewki
  • 150 ml ketchupu z cukinii
  • 1 łyżka dżemu truskawkowego
  • 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu.
    Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.
    Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną w kostkę marchew i dżem.
    Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 12 kwietnia Uwielbiam niekonwencjonalne przepisy :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 12 kwietnia Rewelacyjne połączenie. Przyznam, że nie jadłam takiego jeszcze, ale wygląda bardzo zachęcająco :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kasio 11 kwietnia Pozamiatałeś. Super pomysł w moim stylu. Wnioskuje że kochasz jeść i świetnie gotujesz. Gratuluje i zazdroszczę rodzinie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń