Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskromnie powiemy, że połączenie wołowiny i owoców wyszło wyśmienicie. W przepisie użyliśmy własnego ketchupu z cukinii i dżemu truskawkowego z pieprzem zielonym.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1199
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14800
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 828
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1199
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14800
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 828
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dusimy pod przykryciem przez 2 godziny z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Po tym czasie dodajemy przyprawy, ketchup, pokrojoną w kostkę marchew i dżem. Dusimy pod przykryciem do miękkości marchewki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.