Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z baraniny po podlasku to idealny sposób na smaczny, syty obiad dla rodziny. Nikt nie odejdzie od stołu głody albo niezadowolony. Warto spróbować wprowadzić baraninę do swojego jadłospisu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30809
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2976
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1096
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30809
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3582
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2976
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1096
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, cebulę w plasterki, słoninę pokrój w drobną kostkę. Słoninę wytop w głębokim rondlu, dodaj baraninę i szybko podsmaż. Dodaj cebulę i chwilkę smaż mieszając. Przykryj i duś około 10 minut.
Sparz pomidory, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki. Do mięsa wlej bulion. dodaj pomidory, wymieszaj. Duś około 90 minut. Przypraw solą. Gotowy gulasz przelej do wazy. Udekoruj zieleniną. Podaj z pieczywem lub z kaszą.