Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z baraniny po podlasku to idealny sposób na smaczny, syty obiad dla rodziny. Nikt nie odejdzie od stołu głody albo niezadowolony. Warto spróbować wprowadzić baraninę do swojego jadłospisu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114968
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114968
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1258
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, cebulę w plasterki, słoninę pokrój w drobną kostkę. Słoninę wytop w głębokim rondlu, dodaj baraninę i szybko podsmaż. Dodaj cebulę i chwilkę smaż mieszając. Przykryj i duś około 10 minut.
Sparz pomidory, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki. Do mięsa wlej bulion. dodaj pomidory, wymieszaj. Duś około 90 minut. Przypraw solą. Gotowy gulasz przelej do wazy. Udekoruj zieleniną. Podaj z pieczywem lub z kaszą.