Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z baraniny po podlasku to idealny sposób na smaczny, syty obiad dla rodziny. Nikt nie odejdzie od stołu głody albo niezadowolony. Warto spróbować wprowadzić baraninę do swojego jadłospisu.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 650
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1026
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2743
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 650
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1026
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 213
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2743
Składniki
Mięso pokrój w kostkę, cebulę w plasterki, słoninę pokrój w drobną kostkę. Słoninę wytop w głębokim rondlu, dodaj baraninę i szybko podsmaż. Dodaj cebulę i chwilkę smaż mieszając. Przykryj i duś około 10 minut.
Sparz pomidory, obierz ze skórki. Pokrój na ćwiartki. Do mięsa wlej bulion. dodaj pomidory, wymieszaj. Duś około 90 minut. Przypraw solą. Gotowy gulasz przelej do wazy. Udekoruj zieleniną. Podaj z pieczywem lub z kaszą.