Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe danie, szybkie i proste do przygotowania, pyszne i syte.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8440
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8440
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 522
Składniki
Pokrojone w kostkę mięso doprawić solą, pieprzem, słodką papryką, pieprzem cayenne. Mięso podsmażyć, aż się ładnie podpiecze, następnie dodać pokrojoną w pióra cebulę, posiekany czosnek i dusić razem około 10 minut. Do mięsa i cebuli dodać pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy, podlać wodą, tak aby przykryła mięso, i całość dusić około 20 minut (aby mięso było miękkie). Następnie dodać cukinię pokrojoną w talarki. Dusić do miękkości, doprawić przyprawami do smaku. Gulasz podać z ziemniakami, kaszą lub ryżem.