Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 168
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 28
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 136
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 168
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 28
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 136
Składniki
Podsmażyłam pokrojoną cebulę na patelni, jak się zaczęła rumienić dodałam pokrojoną w półplasterki cukinię i pokrojony czosnek. Gdy warzywa się przyrumieniły dodałam przyprawy bez soli i za chwile obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Gdy sok z pomidorów wyparuje i zaczną się rozpadać dodałam bulionu. Po paru minutach wszystkie smaki się połącza. Sos posypałam serem- powinien rozpuścić się momentalnie. Na koniec całość posoliłam do smaku a po wyłączeniu ognia posypałam nacią. Najlepiej smakuje z ryżem. Smacznego :)