Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie smaki Azji, ryby ,przy tym nie stronicie od szybkich oraz aromatycznych dań, to serdecznie zapraszamy. Wszystko max 25 minut.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3762
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 936
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3762
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 936
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 229
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34215
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 561
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, odcedzamy. Filety kroimy na większe kawałki, żeby było czuć strukturę. Podczas „obróbki” troszkę się rozpadną. Posiekane szalotki oraz pokrojonego w piórka pora, szklimy na oleju sezamowym (najlepiej użyć woka). Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i gniazda nasienne, miąższ kroimy w ósemki. Do cebuli i pora dodajemy pomidory, liście kaffiru, pastę curry i tom kha. Smażymy kilka minut, dodajemy rybę, pokrywamy przyprawami. Wlewamy 2/3 mleka kokosowego, dodajemy cukier palmowy i suszoną kolendrę. Dusimy. W tym czasie w pozostałym mleku kokosowym rozrabiamy mąkę. Dodajemy do całości, zagotowujemy. Z ryżu formujemy kulki, które obtaczamy w posiekanej natce pietruszki. Podajemy razem z posiekanym szczypiorem.