Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większości mięso z indyka, kojarzy się z sucharem. Wcale tak być nie musi. Wystarczy krótko je potraktować, szczególnie filety z kurczaka. Najbardziej soczyste są udka, i tutaj postawiliśmy na jakość i smak. Mięso wyszło kruche, delikatne, a połączenie z kaszą i jajkiem dodało barw.
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk i dusimy pod przykryciem 15 min.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu, zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Układamy na talerzu, formując w środku dołek, w które wbijamy jajko. Kaszę polewamy sosem z mięsem. Całość zapiekamy 15 min w temperaturze 180°C.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Propozycja na lekki, smakowity i bardzo aromatyczny gulasz pomidorowy z kawał...
Odsłon: 12174
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 15
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 67
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 74
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 252
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 15
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 67
Pyszna sałatka którą bardzo lubi moja córka chodź nie jest wegetarianką bard...
Odsłon: 74
Ciasto przekładaniec to ciasto bez pieczenia. Ciasto bardzo proste , smaczne...
Odsłon: 252
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk i dusimy pod przykryciem 15 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu, zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Układamy na talerzu, formując w środku dołek, w które wbijamy jajko. Kaszę polewamy sosem z mięsem. Całość zapiekamy 15 min w temperaturze 180°C. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Danie dnia
Dania główne
Roladki z papryką
Dania główne
Kotlety schabowe zapiekane z pieczarkami i serem
Dania główne
Zapiekanka tostowa
Danie dnia
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 34
Roladki z papryką
Roladki z obłędnym nadzieniem. Pyszne nadziewane roladki, które zniknęły ze s...
Odsłon: 33