Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Filet umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić sosem sojowym, kurkumą, solą i pieprzem oraz oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Chwilę podsmażyć na mocniejszym ogniu, a potem go zmniejszyć.
Do mięsa wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmażyć i podlać wodą. Dusić aż mięso i warzywa będą miękkie.
Podawać na przykład z ziemniakami i surówka z marchewki i jabłka :) Smacznego!