Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na weekendowy obiad? Skuś się na pyszny gulasz z indyka :)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35570
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1168
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5908
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35570
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1168
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5908
Składniki
Filet umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić sosem sojowym, kurkumą, solą i pieprzem oraz oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojone mięso. Chwilę podsmażyć na mocniejszym ogniu, a potem go zmniejszyć.
Do mięsa wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę i poddusić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Chwilę podsmażyć i podlać wodą. Dusić aż mięso i warzywa będą miękkie.
Podawać na przykład z ziemniakami i surówka z marchewki i jabłka :) Smacznego!