Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36105
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 193
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 331
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 417
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36105
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 193
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 331
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 417
Składniki
Oczyść mięso indyka, pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj mięso, przecier pomidorowy i podsmaż.
Całość oprósz papryką, mąką i smaż przez chwilę. Następnie dodaj kminek, podlej bulionem i duś powoli do miękkości. Poczekaj, aż fasolka troszkę się rozmrozi, opłucz ją i odcedź.
Pokrój fasolkę, dodaj do mięsa w rondelku i duś do miękkości. Dopraw gulasz solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub świeżym chlebem.
Czas przygotowania: 45 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień