Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gulasz z indyka"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3275
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 196
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 69
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 103
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 79
Składniki
Oczyść mięso indyka, pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj mięso, przecier pomidorowy i podsmaż.
Całość oprósz papryką, mąką i smaż przez chwilę. Następnie dodaj kminek, podlej bulionem i duś powoli do miękkości. Poczekaj, aż fasolka troszkę się rozmrozi, opłucz ją i odcedź.
Pokrój fasolkę, dodaj do mięsa w rondelku i duś do miękkości. Dopraw gulasz solą, pieprzem i majerankiem. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub świeżym chlebem.
Czas przygotowania: 45 minut 300 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień