Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka to idealna propozycja na sycący, rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Możecie podać go z ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką. Sprawdzi się tutaj zarówno surówka ze świeżych warzyw, jak i sałatka ze słoika, którą znajdziecie w swojej spiżarni. Przepis pochodzi z 394. odcinka programu "Ewa gotuje".
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 267
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 267
Składniki
Mięso z indyka pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. W garnku rozgrzej dwie łyżki oleju. Mięso wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż z każdej strony przez około 1-2 minuty.
Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Pieczarki umyj i pokrój na ćwiartki. Zieloną fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki. Składniki przełóż do garnka. Podsmaż przez kilka minut.
Wlej wino i dodaj przyprawy. Całość duś do odparowania alkoholu, następnie podlej gulasz wodą i gotuj do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Pod koniec zabiel sos odrobiną śmietany.
Gulasz z indyka podawaj z ulubionymi dodatkami.