Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka to idealna propozycja na sycący, rozgrzewający obiad dla całej rodziny. Możecie podać go z ziemniakami lub kaszą i ulubioną surówką. Sprawdzi się tutaj zarówno surówka ze świeżych warzyw, jak i sałatka ze słoika, którą znajdziecie w swojej spiżarni. Przepis pochodzi z 394. odcinka programu "Ewa gotuje".
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Mięso z indyka pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem. W garnku rozgrzej dwie łyżki oleju. Mięso wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż z każdej strony przez około 1-2 minuty.
Cebulę drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce. Pieczarki umyj i pokrój na ćwiartki. Zieloną fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki. Składniki przełóż do garnka. Podsmaż przez kilka minut.
Wlej wino i dodaj przyprawy. Całość duś do odparowania alkoholu, następnie podlej gulasz wodą i gotuj do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Pod koniec zabiel sos odrobiną śmietany.
Gulasz z indyka podawaj z ulubionymi dodatkami.