Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka z marchewką w kremowym sosie koperkowym, pyszne danie do kaszy, makaronu lub ziemniaków
Cebule posiekać drobno, marchewkę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, dodać cebulę, smażyć ok 5 minut, dodać marchewkę, smażyć 10 minut.
W międzyczasie pokroić w większą kostkę indyka, posolić i popieprzyć.
Warzywa przełożyć do garnka.
Na patelnię dodać pozostałą łyżkę oliwy, dodać indyka i smażyć mieszając co jakiś czas aż się zarumieni, przełożyć do warzyw.
Warzywa i indyka zalać wodą (tak by wystawała ponad), dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować. Przykryć przykrywką, zmniejszyć ogień i gotować całość 40 minut.
Do mniejszego garnka albo miski odlać kilka łyżek sosu z gotowania, dodać serki i zmieszać tak, żeby nie było grudek ( można zmiksować ręcznym blenderem) dodać śmietanę, wymieszać i przełożyć do garnka.
Gotować chwilę, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i koperek, zamieszać.
Podawać z ryżem albo kaszą.
Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie...
Odsłon: 8087
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest zdrowszy, lekki, bardzo smaczny o wy...
Odsłon: 250
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 310
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 257
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 238
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 2893
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 245
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 310
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 257
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 238
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 2893
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 245
Składniki
Cebule posiekać drobno, marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, dodać cebulę, smażyć ok 5 minut, dodać marchewkę, smażyć 10 minut. W międzyczasie pokroić w większą kostkę indyka, posolić i popieprzyć. Warzywa przełożyć do garnka. Na patelnię dodać pozostałą łyżkę oliwy, dodać indyka i smażyć mieszając co jakiś czas aż się zarumieni, przełożyć do warzyw.
Warzywa i indyka zalać wodą (tak by wystawała ponad), dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować. Przykryć przykrywką, zmniejszyć ogień i gotować całość 40 minut. Do mniejszego garnka albo miski odlać kilka łyżek sosu z gotowania, dodać serki i zmieszać tak, żeby nie było grudek ( można zmiksować ręcznym blenderem) dodać śmietanę, wymieszać i przełożyć do garnka. Gotować chwilę, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i koperek, zamieszać. Podawać z ryżem albo kaszą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 310
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 2893