Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka z marchewką w kremowym sosie koperkowym, pyszne danie do kaszy, makaronu lub ziemniaków
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Cebule posiekać drobno, marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, dodać cebulę, smażyć ok 5 minut, dodać marchewkę, smażyć 10 minut. W międzyczasie pokroić w większą kostkę indyka, posolić i popieprzyć. Warzywa przełożyć do garnka. Na patelnię dodać pozostałą łyżkę oliwy, dodać indyka i smażyć mieszając co jakiś czas aż się zarumieni, przełożyć do warzyw.
Warzywa i indyka zalać wodą (tak by wystawała ponad), dodać liść laurowy i ziele angielskie, zagotować. Przykryć przykrywką, zmniejszyć ogień i gotować całość 40 minut. Do mniejszego garnka albo miski odlać kilka łyżek sosu z gotowania, dodać serki i zmieszać tak, żeby nie było grudek ( można zmiksować ręcznym blenderem) dodać śmietanę, wymieszać i przełożyć do garnka. Gotować chwilę, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i koperek, zamieszać. Podawać z ryżem albo kaszą.