Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gulasz z indyka z pieczarkami , podany z ziemniaczkami i mizerią z ogórka zielonego. Obiad smaczny i szybki. Polecam
rondel, widelec, nóż, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Olej rozgrzać razem z masłem , dodać pokrojoną cebulę , podsmażyć do zeszklenia. Filet z indyka opłukać , osuszyć pokroić w paski natrzeć przyprawą do indyka, solą , pieprzem i dodać do podsmażonej cebuli. Smażyć około 40 minut, co jakiś czas zamieszać i podlać letnią wodą. Po tym czasie dodać oczyszczone , pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć jeszcze 30 minut. Gdy wszystko miękkie dolać wody, doprowadzić do zagotowania. Całość zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie, doprawić do smaku według swojego uznania, jeszcze chwilę pogotować i gotowe. Podawać z utłuczonymi ziemniaczkami lub kaszą. Ja podałam dodatkowo mizerię z ogórka zielonego. Smacznego.
Danie gotowe do podania.