Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gulasz z indyka z pieczarkami , podany z ziemniaczkami i mizerią z ogórka zielonego. Obiad smaczny i szybki. Polecam
rondel, widelec, nóż, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 877
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 797
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 268
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 40
Składniki
Olej rozgrzać razem z masłem , dodać pokrojoną cebulę , podsmażyć do zeszklenia. Filet z indyka opłukać , osuszyć pokroić w paski natrzeć przyprawą do indyka, solą , pieprzem i dodać do podsmażonej cebuli. Smażyć około 40 minut, co jakiś czas zamieszać i podlać letnią wodą. Po tym czasie dodać oczyszczone , pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć jeszcze 30 minut. Gdy wszystko miękkie dolać wody, doprowadzić do zagotowania. Całość zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie, doprawić do smaku według swojego uznania, jeszcze chwilę pogotować i gotowe. Podawać z utłuczonymi ziemniaczkami lub kaszą. Ja podałam dodatkowo mizerię z ogórka zielonego. Smacznego.
Danie gotowe do podania.