Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gulasz z indyka z pieczarkami , podany z ziemniaczkami i mizerią z ogórka zielonego. Obiad smaczny i szybki. Polecam
rondel, widelec, nóż, łyżka, szklanka o poj. 250 ml,
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2020
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13001
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2020
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 13001
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 261
Składniki
Olej rozgrzać razem z masłem , dodać pokrojoną cebulę , podsmażyć do zeszklenia. Filet z indyka opłukać , osuszyć pokroić w paski natrzeć przyprawą do indyka, solą , pieprzem i dodać do podsmażonej cebuli. Smażyć około 40 minut, co jakiś czas zamieszać i podlać letnią wodą. Po tym czasie dodać oczyszczone , pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć jeszcze 30 minut. Gdy wszystko miękkie dolać wody, doprowadzić do zagotowania. Całość zagęścić mąką rozprowadzoną w wodzie, doprawić do smaku według swojego uznania, jeszcze chwilę pogotować i gotowe. Podawać z utłuczonymi ziemniaczkami lub kaszą. Ja podałam dodatkowo mizerię z ogórka zielonego. Smacznego.
Danie gotowe do podania.