Do góry

Dania główne Przepis na:

gulasz z indyka z warzywami...

gulasz z indyka z warzywami...

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1498

Dodano:

Odsłon: 13479

gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO!!!

Składniki

  • mięso gulaszowe z indyka 1 kg
  • olej rzepakowy 1/4 szklanki
  • cebula 2 sztuki
  • ząbki czosnku 6 sztuk
  • przyprawa do kurczaka 1 opakowanie
  • warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie
  • woda 1 litr
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • śmietana gęsta 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. na rozgrzanym oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku

  2. do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu

  3. śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu

  4. podawać z czym się lubi

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń