Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka z warzywami
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 87
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 194
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7986
Składniki
Indyka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką mąki i mieszamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez 5 minut. Zdejmujemy z ognia i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości. Do podsmażonej cebuli dodajemy ponownie indyka. Kolejno dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość zalewamy ciepłą wodą ( wody tylko tyle aby przykryły wszystkie składniki). Dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy kolejne 15 minut. Następnie dodajemy groszek i dusimy do miękkości ok 10 minut. W szklance rozrabiamy jedną łyżkę mąki w pół szklance wody. Powoli wlewamy do sosu cały czas mieszając. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem do smaku. Gdy sos się zagotuje dodajemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.