Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 14360
Dodano: 27.08.2018
Odsłon: 20010
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Indyka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką mąki i mieszamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez 5 minut.
Zdejmujemy z ognia i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości. Do podsmażonej cebuli dodajemy ponownie indyka. Kolejno dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość zalewamy ciepłą wodą ( wody tylko tyle aby przykryły wszystkie składniki). Dusimy pod przykryciem 15 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy kolejne 15 minut.
Następnie dodajemy groszek i dusimy do miękkości ok 10 minut.
W szklance rozrabiamy jedną łyżkę mąki w pół szklance wody. Powoli wlewamy do sosu cały czas mieszając. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem do smaku.
Gdy sos się zagotuje dodajemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Agusiowesmakolyki 26 styczniaZgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie0 Kto głosował? | Odpowiedz