Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z indyka z warzywami
Indyka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką mąki i mieszamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez 5 minut.
Zdejmujemy z ognia i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości. Do podsmażonej cebuli dodajemy ponownie indyka. Kolejno dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość zalewamy ciepłą wodą ( wody tylko tyle aby przykryły wszystkie składniki). Dusimy pod przykryciem 15 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy kolejne 15 minut.
Następnie dodajemy groszek i dusimy do miękkości ok 10 minut.
W szklance rozrabiamy jedną łyżkę mąki w pół szklance wody. Powoli wlewamy do sosu cały czas mieszając. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem do smaku.
Gdy sos się zagotuje dodajemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Jest to danie jednogarnkowe, nie wymaga długiego gotowania, idealne dla osób,...
Odsłon: 3986
Zapiekanka, której nikt się nie oprze. Delikatne mięso z indyka z warzywami w...
Odsłon: 1580
Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest smaczny i sycący. Można go podawać z...
Odsłon: 1780
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 420
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 374
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1533
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 420
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 446
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 374
Pyszne i łatwe ciasto z wiśniami, śmietaną i czekoladą bez pieczenia idealne...
Odsłon: 1533
Składniki
Indyka kroimy w kostkę przyprawiamy solą i pieprzem, posypujemy łyżką mąki i mieszamy. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju przez 5 minut. Zdejmujemy z ognia i na tym samym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę do miękkości. Do podsmażonej cebuli dodajemy ponownie indyka. Kolejno dodajemy pokrojoną w półplasterki marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie. Całość zalewamy ciepłą wodą ( wody tylko tyle aby przykryły wszystkie składniki). Dusimy pod przykryciem 15 minut. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy kolejne 15 minut. Następnie dodajemy groszek i dusimy do miękkości ok 10 minut. W szklance rozrabiamy jedną łyżkę mąki w pół szklance wody. Powoli wlewamy do sosu cały czas mieszając. Doprawiamy koncentratem pomidorowym, papryką słodką, ostrą, solą i pieprzem do smaku. Gdy sos się zagotuje dodajemy posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryba na jarzynce
Dania główne
Racuchy na maślance
Dania główne
Naleśniki z parówką i serem
Dania główne
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Ryba na jarzynce
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 2
Racuchy na maślance
Pyszne racuchy, szybkie w przygotowaniu
Odsłon: 34