Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indykiem i buraczkami

Gulasz z indykiem i buraczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 485

Dodano:

Odsłon: 404

Łatwy w przygotowaniu gulasz.

Składniki

  • Pierś z indyka
  • Marchew
  • Pietruszka
  • Buraczki
  • Cebula
  • Ziemniaki
  • Sól, pieprz, liście laurowe
  • czosnek suszony
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z indykiem i buraczkami

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę .
    Indyka w kawałki.

    Marchew z cebulą podsmażyć na odrobinie oliwy. Kiedy lekko się zrumienią dodać buraczka i smażyć jeszcze chwile. Dodać ziemniaki, podlać wodą na wysokość warzyw, dodać 2 liście laurowe i dusić na małym ogniu przez ok 40 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

  2. Indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Przykryć wszystko i dusić na wolnym ogniu przez ok 40-60 minut.
    Przemieszać i dusić jeszcze 20-30 minut.


  3. U mnie podane z kuskusem.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń