Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu gulasz.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Składniki
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę . Indyka w kawałki. Marchew z cebulą podsmażyć na odrobinie oliwy. Kiedy lekko się zrumienią dodać buraczka i smażyć jeszcze chwile. Dodać ziemniaki, podlać wodą na wysokość warzyw, dodać 2 liście laurowe i dusić na małym ogniu przez ok 40 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Przykryć wszystko i dusić na wolnym ogniu przez ok 40-60 minut. Przemieszać i dusić jeszcze 20-30 minut.
U mnie podane z kuskusem. Smacznego