Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy w przygotowaniu gulasz.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25878
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3036
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25878
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3036
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Składniki
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę . Indyka w kawałki. Marchew z cebulą podsmażyć na odrobinie oliwy. Kiedy lekko się zrumienią dodać buraczka i smażyć jeszcze chwile. Dodać ziemniaki, podlać wodą na wysokość warzyw, dodać 2 liście laurowe i dusić na małym ogniu przez ok 40 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Indyka posypać solą i pieprzem, ułożyć na warzywach. Przykryć wszystko i dusić na wolnym ogniu przez ok 40-60 minut. Przemieszać i dusić jeszcze 20-30 minut.
U mnie podane z kuskusem. Smacznego