Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy otworzyliśmy książkę z przepisami sprzed 1930 roku, nie sądziliśmy, że to danie, tak idealnie trafi w nasze gusta. Toż to obłęd smaków <3 Nie sposób powstrzymać się przed kolejną dokładką.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 549
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 427
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1526
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 549
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 427
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1526
Składniki
Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz( nie do końca ). Następnie dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy kilka minut, cały czas mieszając. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, często mieszamy, aby się przysmażyło. Gdy się zrumieni, wsypujemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy w 200 ml wody, paprykę, kminek, solimy ( wg uznania ) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy kapustę. Kiedy będzie prawie miękka, dodajemy do mięsa (nie może być za wiele wody) i dusimy do jej miękkości. Podajemy z ziemniakami.