Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z karkówką

Gulasz z karkówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z karkówką"

Składniki

  • 1 kg karkówki (najlepiej jagnięcej albo wieprzowej)
  • 2 ząbki czosnku, rozgniecione
  • cebula, posiekana
  • łyżka oliwy
  • liść laurowy
  • 2 gałązki tymianku
  • 4 marchewki pokrojone w talarki
  • 100 g groszku
  • 100 g zielonej fasolki
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzej żaroodporne naczynie na dużym ogniu. Wlej olej, dodaj karkówkę, czosnek oraz cebulę i podsmaż, aż mięso się przyrumieni. Wrzuć liść laurowy, tymianek, marchewkę i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia i usuń z wierzchu szumowiny. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. na 1,5 godziny.

  2. Ugotuj w dobrze osolonej wodzie groszek i fasolkę (ok. 5 minut). Odcedź. Wyjmij gulasz z piekarnika, usuń liść laurowy i tymianek. Dodaj warzywa, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

  3. Czas przygotowania: 2 godziny, dla 4 osób

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń