Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Można go podać z ziemniakami lub wykorzystać do placków po węgiersku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Karkówkę kroję w na mniejsze kawałki można również pokroić w kostkę. Mięso przyprawiam. W garnku rozgrzewam olej i na mocno rozgrzany wrzucam kawałki karkówki i obsmażam z każdej strony kilka minut. Kiedy mięso się obsmaży Ściągam z garnka i na tym samym tłuszczu smażę cebulę pokrojoną w kostkę, paprykę pokrojoną w słupki, Pieczarki pokrojone na pół lub na cztery części. Całość smażę kilka minut a następnie dokładam ponownie mięso z karkówki. Zalewam bulionem lub gorącym wywarem tak aby przykryła mięso i wszystkie warzywa. Całość duszę do miękkości karkówki. Wy międzyczasie do gulaszu dokładam przecier pomidorowy oraz śmietankę 30% dokładnie mieszając. Gulasz powinien się zagęścić lecz jeśli się tak nie stanie można dodać jeszcze mąki. Całość przeprawiam jeszcze sól, pieprz oraz natka pietruszki. Gdy mięso jest mięciutkie danie jest gotowe. U mnie dusiło się 1 godzinę.