Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z karkówki to doskonały pomysł na codzienny obiad. Mięso nie jest drogie, idealnie nadaje się do duszenia i można je podawać z różnymi dodatkami, na przykład z kluskami, chlebem, ziemniakami czy makaronem. Zrobiony w wersji na ostro z papryczkami chilli jest wyjątkowo smaczny.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1180
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 248
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1329
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4173
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1180
Składniki
Karkówkę myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę ok.2 cm, na koniec oprószamy mąką. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz (najlepiej smalec ze skwarkami, ale można też smażyć na oleju) i wrzucamy stopniowo pokrojoną karkówkę. Obsmażamy ją na rumiano.
Do podsmażonego mięsa dodajemy poszatkowaną cebulę. Całość smażymy jeszcze 10 minut, aż cebula się zarumieni. Teraz dorzucamy na patelnię przyprawy, czosnek pokrojony w plasterki, papryczki chilli w całości i 3 szklanki gorącej wody. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy mięso pod przykryciem do miękkości, czyli godzinę i 15 minut. Kiedy mięso będzie gotowe 2 łyżki mąki rozkłócamy z 1/2 szklanki wody i zagęszczamy sos.
Gulasz z karkówki na ostro gotowy!