Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok truskawkowy zawsze musi być w spiżarni. Taki czysty. Bez dodatkowych smaków, przypraw.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9143
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8784
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6248
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9143
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8784
Składniki
Truskawki oczyścić z szypułek. Umyć pod bieżącą wodą. Pozostawić na sicie. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać truskawki. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Przecedzić. Sok przelać do butelek lub słoików i dobrze zakręcić. Butelki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min. Opisać i wstawić do spiżarni. Truskawki które pozostały można przełożyć do słoików. Nałożyć przykrywki, zakręcić. Pasteryzować 10 min. Są dobrą przekąską, albo dodatkiem do deserów lub ciast. Smacznego.