Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok truskawkowy zawsze musi być w spiżarni. Taki czysty. Bez dodatkowych smaków, przypraw.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3740
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 322
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11127
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3740
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1282
Składniki
Truskawki oczyścić z szypułek. Umyć pod bieżącą wodą. Pozostawić na sicie. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać truskawki. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Przecedzić. Sok przelać do butelek lub słoików i dobrze zakręcić. Butelki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min. Opisać i wstawić do spiżarni. Truskawki które pozostały można przełożyć do słoików. Nałożyć przykrywki, zakręcić. Pasteryzować 10 min. Są dobrą przekąską, albo dodatkiem do deserów lub ciast. Smacznego.