Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok truskawkowy zawsze musi być w spiżarni. Taki czysty. Bez dodatkowych smaków, przypraw.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3068
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3068
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Truskawki oczyścić z szypułek. Umyć pod bieżącą wodą. Pozostawić na sicie. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać truskawki. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Przecedzić. Sok przelać do butelek lub słoików i dobrze zakręcić. Butelki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min. Opisać i wstawić do spiżarni. Truskawki które pozostały można przełożyć do słoików. Nałożyć przykrywki, zakręcić. Pasteryzować 10 min. Są dobrą przekąską, albo dodatkiem do deserów lub ciast. Smacznego.