Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok truskawkowy zawsze musi być w spiżarni. Taki czysty. Bez dodatkowych smaków, przypraw.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 538
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14471
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1420
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 328
Pychota. Polecam.
Odsłon: 538
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14471
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1420
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 328
Składniki
Truskawki oczyścić z szypułek. Umyć pod bieżącą wodą. Pozostawić na sicie. W garnku zagotować wodę z cukrem. Dodać truskawki. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 min. Przecedzić. Sok przelać do butelek lub słoików i dobrze zakręcić. Butelki i wieczka muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min. Opisać i wstawić do spiżarni. Truskawki które pozostały można przełożyć do słoików. Nałożyć przykrywki, zakręcić. Pasteryzować 10 min. Są dobrą przekąską, albo dodatkiem do deserów lub ciast. Smacznego.