Prosto i smacznie.
Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem
Składniki
- 400 g karkówki wp
- 250 g pieczarek
- 4 łyżki pędów bambusa
- cebula
- smalec
- mąka
- 100 ml bulionu warzywnego
- oliwa z oliwek
- mielona słodka papryka
- sól i pieprz
Składniki
- 400 g karkówki wp
- 250 g pieczarek
- 4 łyżki pędów bambusa
- cebula
- smalec
- mąka
- 100 ml bulionu warzywnego
- oliwa z oliwek
- mielona słodka papryka
- sól i pieprz

Etapy przygotowania
Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką.

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12

Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 10

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65175

Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 719

Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 85
Ostatnio komentowane przepisy

Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12

Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 10

Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65175

Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 719

Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 85



Składniki
- 400 g karkówki wp
- 250 g pieczarek
- 4 łyżki pędów bambusa
- cebula
- smalec
- mąka
- 100 ml bulionu warzywnego
- oliwa z oliwek
- mielona słodka papryka
- sól i pieprz
Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką.
Pyszotka:)