Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani obiad z dodatkiem jabłek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1514
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6031
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13295
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1514
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14625
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6031
Składniki
Cebulę po obraniu pokroić w pół plastry, kiełbasę w pół plastry. Cebulę zeszklić na smalcu, dodać pokrojoną kiełbasę, podlać trochę wodą i wszystko przesmażyć na patelni pod przykryciem. Dodać koncentrat i 1 szklankę wody, kminek i dusić wszystko ok. 5 min. Obrać jabłka, wydrążyć , pokroić na ósemki i potem każdą część jeszcze na 3 kawałki. Wrzucić na patelnię i gotować wszystko do miękkości jabłek. 2 łyżeczki mąki wsypać do szklanki i rozrobić z zimną wodą. Rozrobioną mąkę wlać do gulaszu przez sitko, aby nie było grudek. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą i majerankiem do smaku.