Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani obiad z dodatkiem jabłek.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52601
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52601
Składniki
Cebulę po obraniu pokroić w pół plastry, kiełbasę w pół plastry. Cebulę zeszklić na smalcu, dodać pokrojoną kiełbasę, podlać trochę wodą i wszystko przesmażyć na patelni pod przykryciem. Dodać koncentrat i 1 szklankę wody, kminek i dusić wszystko ok. 5 min. Obrać jabłka, wydrążyć , pokroić na ósemki i potem każdą część jeszcze na 3 kawałki. Wrzucić na patelnię i gotować wszystko do miękkości jabłek. 2 łyżeczki mąki wsypać do szklanki i rozrobić z zimną wodą. Rozrobioną mąkę wlać do gulaszu przez sitko, aby nie było grudek. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą i majerankiem do smaku.