Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani obiad z dodatkiem jabłek.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13633
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13633
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Cebulę po obraniu pokroić w pół plastry, kiełbasę w pół plastry. Cebulę zeszklić na smalcu, dodać pokrojoną kiełbasę, podlać trochę wodą i wszystko przesmażyć na patelni pod przykryciem. Dodać koncentrat i 1 szklankę wody, kminek i dusić wszystko ok. 5 min. Obrać jabłka, wydrążyć , pokroić na ósemki i potem każdą część jeszcze na 3 kawałki. Wrzucić na patelnię i gotować wszystko do miękkości jabłek. 2 łyżeczki mąki wsypać do szklanki i rozrobić z zimną wodą. Rozrobioną mąkę wlać do gulaszu przez sitko, aby nie było grudek. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą i majerankiem do smaku.