Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, prosty i tani obiad z dodatkiem jabłek.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 71
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 742
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 470
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 211
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 71
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 742
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 470
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 211
Składniki
Cebulę po obraniu pokroić w pół plastry, kiełbasę w pół plastry. Cebulę zeszklić na smalcu, dodać pokrojoną kiełbasę, podlać trochę wodą i wszystko przesmażyć na patelni pod przykryciem. Dodać koncentrat i 1 szklankę wody, kminek i dusić wszystko ok. 5 min. Obrać jabłka, wydrążyć , pokroić na ósemki i potem każdą część jeszcze na 3 kawałki. Wrzucić na patelnię i gotować wszystko do miękkości jabłek. 2 łyżeczki mąki wsypać do szklanki i rozrobić z zimną wodą. Rozrobioną mąkę wlać do gulaszu przez sitko, aby nie było grudek. Wymieszać i zagotować. Doprawić solą i majerankiem do smaku.