Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten kociołek to świetne wpomnienie wakacyjnego pobytu na Węgrzech (tam też został zakupiony)... ale danie , które w nim dziś przygotowała ma wyraźnie polskie posmaczki :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Do kotła wrzucamy jednocześnie mięso, cebulę i grzyby (wszytko pokrojone w grubą kostkę) , doprawiamy solą i smażymy na złoto - jest to "ciężka" praca w "szkodliwych" warunkach ( dym z ogniska wali po oczach, a goracy gar wymaga trochę wprawy przy mieszaniu) ...ale warto. Potem jest już znacznie przyjemniej. Podlewamy winem i dusimy do jego odparowania.
Podsmażone składniki zalewamy wodą i dodajemy do smaku resztę przypraw. Gotujemy ok. 40 min dbając by ognisko nie zgasło.
Obrane ziemniaki kroimy w małą kostke , dodajemy do gara i gotujemy tak , aby część z ziemniaków się rozpadła zagęszczając danie ( ok.20 min)
Spożywamy na wolnym powietrzu , w dobrym towarzystwie , a już koniecznie z lampką czerwonego wina. Smacznego