Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ten kociołek to świetne wpomnienie wakacyjnego pobytu na Węgrzech (tam też został zakupiony)... ale danie , które w nim dziś przygotowała ma wyraźnie polskie posmaczki :)
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 213
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 213
Składniki
Do kotła wrzucamy jednocześnie mięso, cebulę i grzyby (wszytko pokrojone w grubą kostkę) , doprawiamy solą i smażymy na złoto - jest to "ciężka" praca w "szkodliwych" warunkach ( dym z ogniska wali po oczach, a goracy gar wymaga trochę wprawy przy mieszaniu) ...ale warto. Potem jest już znacznie przyjemniej. Podlewamy winem i dusimy do jego odparowania.
Podsmażone składniki zalewamy wodą i dodajemy do smaku resztę przypraw. Gotujemy ok. 40 min dbając by ognisko nie zgasło.
Obrane ziemniaki kroimy w małą kostke , dodajemy do gara i gotujemy tak , aby część z ziemniaków się rozpadła zagęszczając danie ( ok.20 min)
Spożywamy na wolnym powietrzu , w dobrym towarzystwie , a już koniecznie z lampką czerwonego wina. Smacznego