Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz z marchewką i bakłażanem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 224
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 224
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokrój w kostkę. Pora i marchewkę pokrój w plasterki. Bakłażana pokrój w półplastry, a paprykę podziel na kawałki.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Obsmażone kawałki przełóż do rondla. Na tej samej patelni podsmaż pora i dorzuć do garnka z mięsem.
Wlej pół szklanki wody i gotuj 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Wrzuć resztę warzyw i duś do miękkości.
Mąkę wymieszaj z wodą i wlej do gulaszu. Przypraw do smaku i chwilę jeszcze gotuj. Udekoruj natką pietruszki.Źródło: Na żywo